Zielone curry z ryżem pilaw

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
2-3 osoby

składniki

RTH Ryż z pilawem warzywnym
500 g brokułu
1 szklanka fasolki szparagowej
400 ml mleka kokosowego
2-3 łyżki zielonej pasty curry
1 cebula
1 kostka tofu
garść pietruszki lub kolendry
1 łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

przepis

1

Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Na patelni podsmaż pokrojoną drobno cebulę oraz pastę curry. Zalej mlekiem kokosowym i gotuj przez 1 minutę. Dodaj kolejno brokuł oraz fasolkę szparagową, gotuj przez 4-5 minut.

2

W tym czasie pokrój odsączone tofu i pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem. Podsmaż z każdej strony na 2 łyżkach oliwy z oliwek i wsyp do curry.

3

Podawaj z podgrzanym ryżem Uncle Ben’s posypane posiekaną pietruszką.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie