Wegetariańskie kotleciki z kalafiora z ryżem

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
25 minut

przepis na
4 osoby

składniki

2 RTH Ryż z pomidorami i bazylią
1 kalafior
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
1/2 szklanki kaszy manny
sól, pieprz
bułka tarta
olej

przepis

1

Kalafior umyj, podziel na mniejsze różyczki. Ugotuj w osolonej wodzie, aby był miękki, ale nie rozgotowany.

2

Rozgnieć go praską do ziemniaków lub widelcem. Na patelni podsmaż posiekaną drobno cebulę oraz czosnek. Do kalafiora dodaj jajko, cebulę z czosnkiem oraz przyprawy.

3

Stopniowo dosypuj kaszę i wymieszaj, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Formuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju

4

Podawaj z ryżem z pomidorami i bazylią Uncle Ben’s z dodatkiem lekkiej sałaty czy gotowanych szparagów.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie