Wegetariańskie curry z kalafiorem

Czy kuchnia indyjska jest tak ostra, jak mówią? Czy indyjskie desery są najsłodszymi deserami na świecie? Nie ma się nad czym zastanawiać! Przekonajcie się sami ;)

Zapraszamy do wspólnego gotowania!


  • Kuchnia indyjska jest pełna kolorów i aromatów, przeplatają się w niej smaki cynamonu, kurkumy, szafranu, anyżu i kolendry.
  • Charakterystyczne dla kuchni indyjskiej jest to, że opiera się ona o naturalnych składnikach, dzięki czemu bardzo korzystnie wpływa na zdrowie.

przepis pochodzi z
Indie

gotowe w
20 minut

przepis na
4 osoby

składniki

200 g Ryż Jaśminowy
sos Curry Korma Uncle Ben's
1/2 kalafiora
1 cebula
1-2 pomidory
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oleju
sól, pieprz

przepis

1

Kalafior umyj i rozdziel na mniejsze różyczki.

2

Na 2 łyżkach oleju podsmaż posiekaną cebulę.

3

Dodaj kalafior oraz sos Curry Korma Uncle Ben’s. Gotuj przez kilka minut.

4

Pod koniec dodaj sparzone i pokrojone w dużą kostkę pomidory, bez miąższu.

5

Zagotuj i zdejmij z kuchenki. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki z ugotowanym ryżem jaśminowym Uncle Ben’s.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

Ryż Jaśminowy

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie