Wędzona szynka w syropie

Jeśli myślicie, że Kanada stoi syropem klonowym - macie rację!  Kanadyjczycy dodają go niemal do wszystkiego, przez co zupełnie odmieniają  znane od dawna smaki.

Najstarsze plemiona Indian twierdzą, że przepis na syrop klonowy otrzymali od bogów. Jeśli i Wy macie ochotę na boskie smaki, wybierzcie jeden z naszych przepisów.

Zapraszamy do wspólnego gotowania!

przepis pochodzi z
Kanada

gotowe w
15 minut

przepis na
2 osoby

składniki

125 g Ryż Basmati
4 plastry wędzonej szynki
200 ml syropu klonowego
1 cytryna
garść tymianku
4 łyżki masła
pieprz

przepis

1

Na patelni rozgrzej masło z syropem klonowym, sokiem z połowy cytryny oraz tymiankiem i świeżo zmielonym pieprzem.

2

Gdy wszystkie składniki się połączą dodaj na patelnie plastry szynki i podsmażaj z obu stron po kilka minut.

3

Podawaj z ryżem oraz ulubioną sałatką.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie