Tacos z warzywami

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
15 minut

przepis na
3 osoby

składniki

RTH Ryż w stylu meksykańskim
9 sztuk małych tortilli lub tacos
1/4 małej młodej kapusty
1 pomidor malinowy
4 rzodkiewki
1 ogórek gruntowy
1/2 czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
1 pęczek pietruszki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
sól, pieprz

przepis

1

Kapustę posiekaj na drobno. Ogórka, rzodkiewki oraz pomidora pokrój w półtalarki, a cebulę w pióra.

2

Z pietruszki oraz czosnku przygotuj pesto, zblenduj lub posiekaj wraz z oliwą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

3

Podgrzej ryż Uncle Ben’s i podawaj ze wszystkimi dodatkami na małych tortillach lub łódeczkach tacos. Polej je pesto pietruszkowym.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie