Tacos wegetariańskie z ryżem meksykańskim

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Meksyk

gotowe w
20 minut

przepis na
4 osoby

składniki

RTH Pikantny ryż po meksykańsku
8-10 gotowych muszli do tacos lub tortilli
1 puszka białej fasoli
1 dojrzałe awokado
2 ogórki gruntowe
garść natki pietruszki
1 limonka
gęsty jogurt
sól, pieprz

przepis

1

Awokado przekrój na pół. Usuń pestkę i nożem natnij wnętrze. Wyjmij je za pomocą łyżki. Skrop sokiem z limonki.

2

Na patelni podgrzej ryż meksykański na ostro Uncle Ben’s. Dodaj do niego białą fasolę i podgrzewaj 2-3 minuty.

3

Muszlę wypełnij farszem ryżowym. Do każdego tacosa nałóż dodatkowo pokrojone awokado oraz ogórka pokrojonego w pół talarki.

4

Tacos przypraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Podawaj z jogurtem lub innym sosem np. pomidorowym.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie