Feeria smaków i bogactwo składników, nuta orzeźwiającej limonki i ostrość chili, pyszna, zdrowa, pełna słońca, muzyki i radości - taka jest kuchnia Brazylijska. Zapraszamy Was do jej spróbowania! Jest tak różnorodna, że każdy smakosz znajdzie w niej coś dla siebie.
przepis pochodzi z
Brazylia
gotowe w
20 minut
przepis na
4
osoby
Skrzydełka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Przygotuj marynatę, wymieszaj sok z limonek, drobno posiekany czosnek, sól, pieprzoraz płatki chili. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie obtocz w mące wymieszanej z ½ łyżeczki soli. Smaż na rozgrzanym głębokim oleju, na złoty kolor.
Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki, skropione sokiem z limonki oraz z porcją ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben’s.