Sałatka z ryżem i pieczonymi warzywami

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
45 minut

przepis na
4 osoby

składniki

RTH Złoty ryż z warzywami
100 g rukoli
1 czerwona papryka
1 duży bakłażan
2 czerwone cebule
1 duży batat
4 łyżki oliwy z oliwek

przepis

1

Umyj paprykę i bakłażana. Batata obierz ze skórki. Warzywa pokrój w gruba kostkę.

2

Wymieszaj i włóż do dużego naczynia żaroodpornego. Dodaj oliwę, sól i pieprz. Piecz w temperaturze 190 st. C przez około 25-35 minut.

3

W międzyczasie przemieszaj warzywa i sprawdź, czy są już miękkie. Po upieczeniu wyjmij i odstaw aż lekko ostygną. Podgrzej ryż złoty Uncle Ben’s.

4

W dużej misce wymieszaj warzywa, ryż oraz rukolę. Polej obficie oliwą z oliwek i wymieszaj. Dopraw do smaku sola i pieprzem.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

RTH Złoty ryż z warzywami

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie