Sałatka z arbuzem, truskawkami, rukolą i ryżem

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
15 minut

przepis na
2 osoby

składniki

RTH Brązowy ryż basmati
250 g arbuza
200 g truskawek
1 czerwona cebula
4 łyżki migdałów w płatkach
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

przepis

1

Arbuza pokrój w plastry, a następnie w kostkę. Truskawki umyj, odetnij szypułki i pokrój na pół.

2

Cebulkę pokrój w pióra. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

3

Podgrzej ryż brązowy basmati Uncle Ben’s. Podawaj z sałatką posypaną migdałami w płatkach.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

RTH Brązowy ryż basmati

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie