Ryż z tofu, szpinakiem i sezamem

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
3 osoby

składniki

RTH Ryż z grzybami
400 g naturalnego tofu
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 sproszkowanej chili (opcjonalnie)
400 g szpinaku
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki słodkiego sosu chili
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
2 łyżki prażonego sezamu
4 łyżki oleju
2 łyżki prażonego sezamu
1 cebula

przepis

1

Tofu odsącz, owiń w ręcznik papierowy i dociśnij z góry równomiernym ciężarem – np. deską do krojenia. Pokrój je w kostkę.

2

Wymieszaj z mąką ziemniaczaną z dodatkiem soli i granulowanego czosnku. Smaż na oleju, aż tofu będzie przyrumienione z każdej strony. Dodaj następnie posiekany i rozgnieciony czosnek, pokrojoną w piórka cebulę oraz sos sojowy i sos słodki chili.

3

Smaż ciągle mieszając. Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku.

4

Po usmażeniu posyp prażonym sezamem i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z ciepłym ryżem z grzybami Uncle Ben’s.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

RTH Ryż z grzybami

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie