Pieczony kalafior w tajskim stylu

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
35 minut

przepis na
4 osoby

składniki

2 opakowania RTH Tajski ryż ze słodkim sosem chili
1 kalafior
3 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 łyżka czosnku granulowanego
sól, pieprz
1 kalarepa
3 pomidory
1 opakowanie kiełków na patelnię
pęczek szczypiorku
2 łyżeczki czarnego sezamu
2 łyżeczki czarnego sezamu

przepis

1

Włącz piekarnik na 220°C. Kalafior umyj i podziel na mniejsze różyczki, osusz ręcznikiem papierowym.

2

W misce wymieszaj tartą bułkę z czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka rozbij do miski i rozmieszaj widelcem. Panieruj kalafior w jajku, następnie w panierce. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 20 minut.

3

W tym czasie pokój kalarepę i pomidora na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzej 1 łyżkę masła i podsmaż kiełki, przypraw solą.

4

Podawaj pieczony kalafior z ciepłym ryżem tajskim ze słodkim sosem chili Uncle Ben’s oraz z dodatkami posypanymi szczypiorkiem i sezamem.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie