Nie bez powodu Meksyk nazywa się kulinarnym rajem na ziemi. Bogactwo tradycji, umiejętnie połączonych smaków, gra kolorów - to wszystko czeka na Was podczas kulinarnej podróży po gorącym Meksyku!
Kuchnia meksykańska nazywana jest jedną z najlepszych kuchni na świecie, a w 2010 roku została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Jakie smaki składają się na kuchnię meksykańską? 100 rodzajów i odmian chili, dodawana do każdego dania limonka, tabasco, salsa pomidorowa, aromatyczna kolendra, nie może zabraknąć kukurydzy, fasoli i awokado.
przepis pochodzi z
Meksyk
gotowe w
10 minut
przepis na
4
osoby
Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
Na środek każdego nachos kapnij nieco Sosu Uncle Ben’s® Meksykańskiego Chilli Con Carne, połóż kawałeczek papryczki chilli i wszystko posyp startym żółtym serem. Włóż całość do piekarnika na 3 minuty.
Po wyjęciu odczekaj chwilę, aż nachos lekko przestygną i przełóż je delikatnie (by się nie połamały) na talerz. Sposób podania: wyłóż na talerz, podawaj gorące.