Kurczak po kantońsku

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
3-4 osoby

składniki

250 g Ryż Basmati
Sos kantoński Uncle Ben's
2 filety z kurczaka
10 grzybów shitake
1 czerwona papryka
3 cebule dymki
2 łyżki oleju
sól i pieprz

przepis

1

Grzyby zalej ciepłą wodą i odstaw do nasączenia. Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju.

2

Następnie dodaj pokrojone drobno cebulki, marchewki oraz pokrojone na połówki grzyby. Dodaj również pokrojoną w grubą kostkę paprykę oraz sos kantoński Uncle Ben’s.

3

Podawaj z ciepłym ryżem basmati Uncle Ben’s, posypane posiekanym szczypiorkiem.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

Ryż Basmati

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie