Tysiąc potraw przygotowywanych na tysiące sposobów, feeria barw i smaków - zapraszamy Was na pełną smaków wyprawę do Chin!
Kuchnia Chińska jest kuchnią, którą pokochał cały świat. Znacie osobę, która nie zna choć jednej potrawy z tego regionu? Zanim jednak zaczniemy wspólne gotowanie, mamy dla Ciebie kilka ciekawostek prosto z Chin.
przepis pochodzi z
Polska
gotowe w
20 minut
przepis na
3-4
osoby
Grzyby zalej ciepłą wodą i odstaw do nasączenia. Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Następnie dodaj pokrojone drobno cebulki, marchewki oraz pokrojone na połówki grzyby. Dodaj również pokrojoną w grubą kostkę paprykę oraz sos kantoński Uncle Ben’s.
Podawaj z ciepłym ryżem basmati Uncle Ben’s, posypane posiekanym szczypiorkiem.