Krewetki z sosem curry korma

Czy kuchnia indyjska jest tak ostra, jak mówią? Czy indyjskie desery są najsłodszymi deserami na świecie? Nie ma się nad czym zastanawiać! Przekonajcie się sami ;)

Zapraszamy do wspólnego gotowania!


  • Kuchnia indyjska jest pełna kolorów i aromatów, przeplatają się w niej smaki cynamonu, kurkumy, szafranu, anyżu i kolendry.
  • Charakterystyczne dla kuchni indyjskiej jest to, że opiera się ona o naturalnych składnikach, dzięki czemu bardzo korzystnie wpływa na zdrowie.

przepis pochodzi z
Indie

gotowe w
20 minut

przepis na
2 osoby

składniki

Sos Curry Korma
250 g krewetek
1 cukinia
1 mała cebula czerwona
garść szczypiorku
garść orzechów nerkowca
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

przepis

1

Ugotuj ryż basmati Uncle Ben’s. W tym czasie pokrój drobno cebulę, a cukinię w pół talarki.

2

Na 1 łyżce oliwy podsmaż krewetki wraz cebulką.

3

Dodaj sos Uncle Ben’s gotuj przez 2-3 minuty, następnie dodaj cukinię.

4

Podawaj z ugotowanym ryżem basmati i posyp posiekanym szczypiorkiem oraz orzechami nerkowca.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

Sos Curry Korma

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie