Temperamentna jak tango, boska jak buenos! Taka jest kuchnia Argentyńska. Łapcie za garnki i ugotujcie z nami te pyszne dania rodem z dalekiej Argentyny! Smacznego :)
przepis pochodzi z
Argentyna
gotowe w
480 minut
przepis na
6-7
osób
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowy. Zamarynuj w papryce, soli oraz oliwie. Przykryj i włóż do lodówki na minimum 5 godzin, najlepiej na całą noc.
Wyciągnij mięsa i przełóż do naczynia żaroodpornego. Przykryj i włóż do piekarnika nagrzanego na temperaturę 180ºC. Następnie zmniejsz temperaturę do 100 ºC i piecz przez około 7 godzin.
Mięso rozdziel używając dwóch widelców. Podawaj z porcją ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben’s oraz kawałkami świeżego ananasa. Całość posyp kolendrą.