Faszerowana cukinia z ryżem meksykańskim na ostro

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
40 minut

przepis na
6 osób

składniki

RTH Pikantny ryż po meksykańsku
3 cukinie
200 g mielonego mięsa wołowego
1/2 puszki czerwonej cebuli
200 ml pomidorów z puszki
2 łyżki prażonego sezamu
6 łyżek startego żółtego sera
2 łyżki oleju

przepis

1

Cukinie umyj i przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą małej łyżeczki wyjmij miąższ ze środka.

2

Na patelni podsmaż mięso mielone. Dodaj pomidory z puszki.

3

Gdy odparuje namiar wody, dodaj pikantny ryż meksykański Uncle Ben’s. Zdejmij z kuchenki i wymieszaj z czerwoną fasolą.

4

Cukinie ułóż na blasze, nałóż farsz i posyp serem.

5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym na 185 C przez około 25 minut. Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie