Czy we Włoszech rośnie ryż? Jeśli myślicie, że nie, jesteście w błędzie! Włochy są bowiem największym producentem ryżu w całej Europie! Sprawdźcie, jakie ryżności wychodzą z kuchni włoskiej - jesteśmy pewni, że pokochacie je z pierwszym kęsem!
przepis pochodzi z
Włochy
gotowe w
30 minut
przepis na
4
osoby
Oczyść paprykę i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Na patelni podduś cebulę z łyżką oliwy. Dorzuć paprykę i smaż przez 5 minut. Dodaj 4 łyżki ryżu i dokładnie wymieszaj.
Rozbij mięso tłuczkiem. Na środek nałóż 4 łyżki farszu i zwiń je dość ciasno. Zepnij roladkę dwiema wykałaczkami.
Podsmaż mięso na złoty kolor. Następnie zmniejsz ogień, a dodaj wody i duś pod przykryciem przez 5 minut. Roladki podawaj z ryżem, polane sosem powstałym po smażeniu.