Dorsz ze szpinakiem w śmietanie

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
2 osoby

składniki

RTH Złoty ryż z warzywami
2 porcje fileta z dorsza
2 ząbki czosnku
1 cebula
300 g szpinaku
200 ml śmietanki 30% tł.
sok z 1/2 cytryny
4 łyżki oleju
sól, pieprz

przepis

1

Filety z dorsza umyj i osusz. Przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny.

2

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż rybę na złoty kolor z obu stron.

3

Zdejmij rybę i dodaj kolejne 2 łyżki oleju. Smaż posiekany drobno czosnek, pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Zalej całość śmietaną.

4

Podgrzej ryż i podawaj razem z dorszem na szpinaku w śmietanie.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

RTH Złoty ryż z warzywami

więcej

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media

Ustawienia plików cookie