Schab w kolorowej panierce ze szpinakiem

przepis pochodzi z
Włochy

gotowe w
30 minut

przepis na
4 osoby

Czy we Włoszech rośnie ryż? Jeśli myślicie, że nie, jesteście w błędzie! Włochy są bowiem największym producentem ryżu w całej Europie!  Sprawdźcie, jakie ryżności wychodzą z kuchni włoskiej - jesteśmy pewni, że pokochacie je z pierwszym kęsem!

składniki

250 Ryżu TriColo
500 g świeżego lub mrożonego szpinaku
zmielony kolorowy pieprz
400 g schabu
2 ząbki czosnku

przepis

1

Schab natrzyj olejem i obtocz w grubo mielonym pieprzu. Rozgrzej dużą patelnię i smaż mięso po 3 minuty z każdej strony. Podlej 100 ml wody. Przykryj pokrywką i smaż jeszcze 10 minut. Zdejmij mięso i pokrój w plastry.

2

Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy i wrzuć posiekany czosnek. Smaż przez 2 minuty, następnie dodaj szpinak. Gotuj pod przykryciem (świeży szpinak przez 3 minuty, a mrożony przez 10 minut).

3

Podawaj mięso z Ryżem TriColo Uncle Ben's® na szpinaku.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media