Ryż z grillowanymi warzywami

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
4 osoby

składniki

2 opakowania RTH Ryż w stylu meksykańskim
4 kolby kukurydzy
1 duża cukinia
1 limonka
1/2 szklanki suszonych pomidorów
garść świeżej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

przepis

1

Cukinię umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Polej oliwą, a następnie przypraw solą i pieprzem. Kolby kukurydzy przekrój na pół i również wysmaruj oliwą z oliwek.

2

Na rozgrzanej patelni grilluj pokrojoną cukinię oraz kolby kukurydzy, obracając co jakiś czas tak, aby warzywa z każdej strony były dobrze zgrillowane.

3

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z cukinią. Podawaj z ciepłym z ryżem Uncle Ben’s posypanym świeżą bazylią.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media