Puchero

przepis pochodzi z
Argentyna

gotowe w
120 minut

przepis na
4-6 osób

Temperamentna jak tango, boska jak buenos! Taka jest kuchnia Argentyńska. Łapcie za garnki i ugotujcie z nami te pyszne dania rodem z dalekiej Argentyny! Smacznego :)

składniki

250 g Ryżu Basmati
4 sztuki giczy wołowej z kością
1 cebula
1/2 białej kapusty
1/2 dyni
2 marchewki
2 marchewki
1 batat
2 małe cukinie
1 jabłko
3-4 ziemniaki
2 kolby kukurydzy
sól i pieprz

przepis

1

Włóż mięso dodużego garnka, przykryj wodą i zagotuj.Za pomocą łyżki zdejmuj powstającą na wierzchu pianę.

2

Dodaj całą cebulę, ½ pęczka kolendry i sól. Gotuj pod przykryciem przezokoło 90 minut, aż mięso stanie się miękkie. Dodaj następnie warzywa pokrojone na mniejsze kawałki (kapustę, kukurydzę, dynię oraz batata) i całą marchewkę. Gotuj przez 10 -15 minut. Wszystkie warzywa powinny być pokryte bulionem, w przypadku braku płynu, dodaj więcej wody. Po tym czasie dodaj całe ziemniaki ze skórką,cukinię oraz jabłko.

3

Podawaj kiedy wszystkie warzywa są już miękkie. Serwuj na głębokim talerzu, porcja każdego warzywa z mięsem, bulionem oraz ryżem basmati Uncle Ben’s.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media