Nachos na ciepło

przepis pochodzi z
Meksyk

gotowe w
10 minut

przepis na
4 osoby

Nie bez powodu Meksyk nazywa się kulinarnym rajem na ziemi. Bogactwo tradycji, umiejętnie połączonych smaków, gra kolorów - to wszystko czeka na Was podczas kulinarnej podróży po gorącym Meksyku!

Kuchnia meksykańska nazywana jest jedną z najlepszych kuchni na świecie, a w 2010 roku została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Jakie smaki składają się na kuchnię meksykańską? 100 rodzajów i odmian chili, dodawana do każdego dania limonka, tabasco, salsa pomidorowa, aromatyczna kolendra, nie może zabraknąć kukurydzy, fasoli i awokado.  

składniki

400 g Sosu Meksykańskiego Chilli Con Carne
100 g różnych rodzajów startego sera żółtego
torebka wybranych nachos
2-3 papryczki chilli

przepis

1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.

2

Na środek każdego nachos kapnij nieco Sosu Uncle Ben’s® Meksykańskiego Chilli Con Carne, połóż kawałeczek papryczki chilli i wszystko posyp startym żółtym serem. Włóż całość do piekarnika na 3 minuty.

3

Po wyjęciu odczekaj chwilę, aż nachos lekko przestygną i przełóż je delikatnie (by się nie połamały) na talerz. Sposób podania: wyłóż na talerz, podawaj gorące.

i gotowe :)

Inspiracje są wszędzie!