Łosoś z koperkiem i migdałami

przepis pochodzi z
Włochy

gotowe w
30 minut

przepis na
4 osoby

Czy we Włoszech rośnie ryż? Jeśli myślicie, że nie, jesteście w błędzie! Włochy są bowiem największym producentem ryżu w całej Europie!  Sprawdźcie, jakie ryżności wychodzą z kuchni włoskiej - jesteśmy pewni, że pokochacie je z pierwszym kęsem!

składniki

250g Ryżu Pełnoziarnistego
2 łyżki migdałów
250 g pieczarek
1/2 pęczka zielonego koperku
400 g filetów z łososia lub 4 dzwonki z łososia

przepis

1

Pieczarki pokrój w ćwiartki.

2

Na gorącej patelni podpraż migdały. Odłóż kilka gałązek koperku do przybrania, resztę natki koperku drobno posiekaj.

3

Na patelni smaż łososia z dwóch stron, po przewróceniu na druga stronę posyp mięso obficie koperkiem. Następnie dodaj pieczarki, przykryj patelnię i duś przez 10 minut, aż pieczarki puszczą sok. Ugotuj Ryż Pełnoziarnisty Uncle Ben’s®.

4

Podawaj rybę z ryżem, posyp prażonymi migdałami i gałązkami kopru.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media