Grillowany indyk po grecku

Gdy liczy się szybki obiad, możesz liczyć na Uncle Ben’s! Poznaj przepisy, dzięki którym w trzech krokach przygotujesz pyszny, zdrowy obiad, który nie może się nie udać!

Wystarczą dwa dodatki, gotowy ryż, który podgrzejesz w dwie minuty i… Gotowe!

Chcesz się przekonać?

przepis pochodzi z
Polska

gotowe w
20 minut

przepis na
2 osoby

składniki

RTH Ryż z pilawem warzywnym
1 polędwiczka z indyka
200 ml jogurtu greckiego
2 ogórki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
mięta
50 g sera feta
garść pomidorków
garść oliwek zielonych

przepis

1

Ogórki umyj i osusz. Jednego ogórka zetrzyj na tarce grubych oczkach, posyp solą i odstaw. W tym czasie przygotuj mięso z indyka. Pokrój mięso w cienkie paski. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz.

2

Grilluj na rozgrzanej patelni z każdej strony.

3

Starte ogórki odciśnij z wody. Do jogurtu dodaj posiekany i utarty czosnek z kilkoma listkami mięty oraz odsączone ogórki. Dopraw do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Pomidorki pokrój na pół, ogórka na talarki.

4

Serwuj grillowanego indyka z sosem tzatziki, warzywami skropionymi oliwą oraz podgrzanym ryżem Uncle Ben’s. Całość posyp przed podaniem pokruszonym serem feta.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media