Drobiowa roladka z papryką

przepis pochodzi z
Włochy

gotowe w
30 minut

przepis na
4 osoby

Czy we Włoszech rośnie ryż? Jeśli myślicie, że nie, jesteście w błędzie! Włochy są bowiem największym producentem ryżu w całej Europie!  Sprawdźcie, jakie ryżności wychodzą z kuchni włoskiej - jesteśmy pewni, że pokochacie je z pierwszym kęsem!

składniki

250 g Ryżu Długoziarnistego
3 czerwone papryki
2 duże piersi kurczaka
cebula

przepis

1

Oczyść paprykę i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.

2

Na patelni podduś cebulę z łyżką oliwy. Dorzuć paprykę i smaż przez 5 minut. Dodaj 4 łyżki ryżu i dokładnie wymieszaj.

3

Rozbij mięso tłuczkiem. Na środek nałóż 4 łyżki farszu i zwiń je dość ciasno. Zepnij roladkę dwiema wykałaczkami.

4

Podsmaż mięso na złoty kolor. Następnie zmniejsz ogień, a dodaj wody i duś pod przykryciem przez 5 minut. Roladki podawaj z ryżem, polane sosem powstałym po smażeniu.

i gotowe :)

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media