Arroz con leche

Temperamentna, gorąca, pełna słońca, ale przede wszystkim przepyszna! Taka jest kuchnia Hiszpanii! 
Za co warto ją pokochać? Przekonajcie się sami!

przepis pochodzi z
Hiszpania

gotowe w
25 minut

przepis na
4 osoby

składniki

250 g Ryż Długoziarnisty
2 laski cynamonu
2/3 szklanki rodzynek
500 ml mleka
250 ml mleka skondensowanego

przepis

1

Do garnka wsyp ryż, oddaj cynamon i zalej mlekiem.

2

Gotuj na małym ogniu. Po około 10 minutach dodaj rodzynki i mleko skondenowane. Gotuj ciągle mieszając, aby odparował nadmiar płynu.

3

Przełóż do szklanek. Podawaj posypane startym cynamonem i rodzynkami. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i po schłodzeniu w lodówce.

i gotowe :)

Nie zapomnij do tej potrawy:

Ryż Długoziarnisty

więcej

Zobacz także przepisy z:

Hiszpania

zobacz inne przepisy inne

Więcej inspiracji czeka na kanałach social media