Żółte curry z kurczakiem

Żółte curry z kurczakiem

  • 100g kiełków sojowych
  • 250g Ryżu Jaśminowego Uncle Ben's&req;
  • mała czerwona papryka
  • łyżeczka proszku curry
  • 100ml śmietany
  • 100ml bulionu (z 1 kostki bulionu)
  • 200g różyczek brokułu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 duże piersi kurczaka (lub jedna z indyka)
  • 30 min
  • Tajska

Przygotowanie:

  1. Oczyść brokuła i podziel na małe różyczki. Ugotuj, odcedź. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę.
  2. Z piersi wykrój 4 kotlety. Usmaż na patelni z dodatkiej 2 łyżek oleju.
  3. Na tej samej patelni, podsmaż proszek curry, dodaj bulion i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj parpykę, gotuj 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Podgrzej nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj brokuły i kiełki sojowe, wymieszaj.
  4. Ugotuj Ryż Jaśminowy Uncle Ben’s®.
  5. Podawaj mięso na łożu z ryżu polane sosem i posypane rodzynkami.

 

Potrzebne produkty:

Jaśminowy 500g

Jaśminowy 500g

Ryż Jaśminowy

Uncle Ben’s® to specjalna odmiana ryżu długoziarnistego pochodzącego z Tajlandii ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij