Tajskie zielone curry

Tajskie zielone curry

  • 200ml intensywnego bulionu drobiowego
  • 3 łyżki zielonej tajskiej pasty curry
  • łyżka oleju roślinnego
  • 250g ryżu Jaśminowego Uncle Ben`s®
  • sok z połówki cytryny
  • plasterki cytryny i prażone płatki migdałów do dekoracji
  • 300g piersi kurczaka
  • 200ml mleczka kokosowego
  • marchewka pokrojona w paski długości 3 cm
  • 30 min
  • Tajska

Przygotowanie:

  1. Mięso kurczaka pokrój w paseczki.
  2. W dużym rondlu podsmaż pastę curry z łyżką oleju, dodaj bulion i zagotuj. Zmiejsz ogień, dorzuć marchewkę i mięso z kurczaka. Gotuj 10 minut pod przykryciem.
  3. Do curry wlej mleczko kokosowe i podgrzej nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
  4. Ugotuj Ryż Jaśminowy Uncle Ben’s® według przepisu na opakowaniu.
  5. Serwuj w jednej miseczce z ryżem. Udekoruj płatkami migdałów i plasterkami cytryny.

Potrzebne produkty:

Jaśminowy 500g

Jaśminowy 500g

Ryż Jaśminowy

Uncle Ben’s® to specjalna odmiana ryżu długoziarnistego pochodzącego z Tajlandii ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij