Krewetki w żółtym sosie

Krewetki w żółtym sosie

  • 500 g mrożonych obranych krewetek najlepiej królewskich
  • 100 ml esencjonalnego bulionu
  • 1/2 łyżeczki kurkumy w proszku
  • 2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 250 g ryżu Uncle Ben`s® Basmati
  • 15 min
  • Chińska

Przygotowanie:

  1. Rozmroź krewetki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Czosnek przeciśnij przez praskę.  
  2. Na patelni podsmaż czosnek z dwiema łyżkami oliwy. Dodaj krewetki i paprykę. Smaż 2 minuty. Całość zalej bulionem wymiesznym z kurkumą. Zagotuj. 
  3. W kubeczku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z 5 łyżkami wody, wlej na patelnie i zagotuj, cały czas mieszając. 
  4. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  5. Podawaj krewetki z sosem oraz ryżem. Spróbuj użyć pałeczek!

Potrzebne produkty:

Basmati 500g

Basmati 500g

Ryż Basmati
Uncle Ben’s® to rzadka odmiana ryżu długoziarnistego, którą ze względu na jej szlachetne pochodzenie ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij