Indonezyjskie roladki z sosem słodko-kwasnym

Indonezyjskie roladki z sosem słodko-kwasnym

  • orzeszki arachidowe do ozdoby (opcjonalnie)
  • 500 g piersi indyka
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • sól
  • 250 g ryżu długoziarnistego Uncle Ben`s®
  • pieprz
  • 400 g sosu Uncle Ben`s® słodko-kwaśnego
  • olej do smażenia
  • 30 min
  • Indyjska

Przygotowanie:

  1. Wykrój z piersi indyka 4 duże kotlety. Posmaruj je wewnątrz masłem orzechowym, popieprz i posól, a następnie ciasno zwiń. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż nićmi.
  2. Na rozgrzanej patelni obsmaż każdą roladkę z obu stron na złoto. Podlej sosem słodko-kwaśnym Uncle Ben's® i duś jeszcze 10 minut pod przykryciem.
  3. Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
  4. Zdejmij roladki z patelni, pokrój na plastry.
  5. Serwuj  z sosem i  ryżem. Udekoruj prażonymi orzeszkami arachidowymi.

 

Potrzebne produkty:

Słodko - Kwaśny 400g

Słodko - Kwaśny 400g

Sos słodko-kwaśny
Aromatyczny Sos Słodko- Kwaśny Uncle Ben’s® zainspirowany kuchnią Wschodu ...

więcej

Długoziarnisty 500g

Długoziarnisty 500g

Ryż Długoziarnisty Uncle Ben’s®
To najbardziej uniwersalny i najczęściej uprawiany gatunek ryżu na świecie. W procesie produkcji ryżu Uncle Ben’s® ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij