Azjatycka wątróbka w owocowym sosie

Azjatycka wątróbka w owocowym sosie

  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml esencjonalnego bulionu
  • 200 g ananasa świeżego lub z puszki
  • kolbki kukurydzy, grzyby chińskie
  • marchewka, czerwona papryka
  • 300 g mieszanki warzyw
  • 400 g wątróbki wieprzowej
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 250 g ryżu Uncle Ben`s® Basmati
  • 15 min
  • Chińska

Przygotowanie:

  1. Umyj warzywa i pokrój je w dość duże kawałki. 
  2. Na patelni usmaż wątróbkę z obu stron na złoto. Dodaj czosnek, sos sojowy i bulion, a następnie zagotuj.
  3. W kubeczku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z 5 łyżkami wody. Dodaj  do  bulionu i dokładnie mieszając, zagotuj ponownie. Dorzuć warzywa, doprowadź sos do wrzenia i gotuj na zmniejszonym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty.  
  4. Na koniec dodaj ananasa i dokładnie wymieszaj.
  5. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 
  6. Podawaj z dużą porcją warzyw, sosem oraz ryżem.

 

Potrzebne produkty:

Basmati 500g

Basmati 500g

Ryż Basmati
Uncle Ben’s® to rzadka odmiana ryżu długoziarnistego, którą ze względu na jej szlachetne pochodzenie ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij