Żeberka po chińsku w aromatycznym sosie sojowym

Żeberka po chińsku w aromatycznym sosie sojowym

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 400 g Sosu Uncle Ben`s® Seczuański Chilli Fusion
  • 250 g Ryżu Dłogoziarnistego Uncle Ben`s®
  • olej do smażenia
  • 200 g zielonego groszku
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 30 min
  • Chińska

Przygotowanie:

  1. Podziel żeberka na porcje. W misce wymieszaj sos sojowy z cukrem. Wymieszaj dokładnie mięso z sosem i odstaw na 10 minut. 
  2. Na rozgrzanej patelni obsmaż żeberka z każdej strony.
  3. Dodaj Aromatyczny sos Uncle Ben's®  i gotuj  5 minut pod przykryciem. Dorzuć zielony groszek i duś jeszcze 5 minut. 
  4. Ugotuj ryż basmati lub długoziarnisty według instrukcji na opakowaniu.
  5. Serwuj z sosem i białym ryżem.

Potrzebne produkty:

Seczuański Chilli Fusion 400g

Seczuański Chilli Fusion 400g

Sos Seczuański Chilli Fusion
Pikantny i pełen aromatu Sos Seczuański Chilli Fusion Uncle Ben’s®  z kruchymi  ...

więcej

Długoziarnisty 500g

Długoziarnisty 500g

Ryż Długoziarnisty Uncle Ben’s®
To najbardziej uniwersalny i najczęściej uprawiany gatunek ryżu na świecie. W procesie produkcji ryżu Uncle Ben’s® ...

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij